Superbrzi internet u Brelima

Nakon  uspješne realizacije projekta postavljanja moderne i ekološki prihvatljive LED javne rasvjete, Općina Brela nastavlja  sa projektima modernizacije dostižući brzinu svjetlosti.  Naime radi se o uvođenju interneta u domove putem optičke infrastrukture postavljanjem svjetlosnih  kablova.

Time će se mještanima Brela i gostima  omogućiti super brzi Internet od minimalnih 50 mb/s što je često desetak puta brže od sadašnje dostupne brzine. Nakon niza pregovora  operater VIP/Metronet odlučio je u Općinu Brela uložiti značajna sredstva  u telekomunikacijsku infrastrukturu i provlačenje optičkog kabela. Nakon iskazane namjere navedene korporacije, Općina Brela je osigurala logistiku i izdala sve potrebne suglasnosti te je projekt koji je započeo sa realizacijom proteklog tjedna danas u punom zamahu. U ovom ternutku realizira se provlačenje optike na predjelu Solina, zatim se postavljaju ormari i provlače kablovi do Krička te se nastavlja provlačenje prema ulici Put Luke i Jakiruši. Prema neslužbenim informacijama , ukoliko sve bude teklo po planu, prvi korisnici na predjelu Solina bi se mogli priključiti na optički kabel kroz desetak dana.

Uzimajući u obzir činjenicu da većina gradova u hrvatskoj nema optiku ni brzi Internet  onda je dovođenje optičkog kabela u jednu općinu uistinu situacija bez presedana čime Općina Brela postaje jedna od prvih općina  u Hrvatskoj i šire sa optičkom infrastrukturom.

Mještani Brela koji su zainteresirani za super brzi priključak mogu se obratiti u najbližu VIP poslovnicu te će isto tako biti obavješteni o novim uslugama.

Kontakt telefon za informacije: 091 249 7113.


«