Obavjesti i upozorenja za građane

OBAVIJEST STRANKAMA 

Preporuke za osobe kojima je određen zdravstveni nadzor u kućnoj samoizolaciji

OBAVIJEST IZ STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE BRELA

Povodom događanja oko virusa COVID-19, danas u 11h smo održali sastanak Stožera civilne zaštite Općine Brela. Ovim putem Vas želimo obavijestiti kako je naš stožer u konstantnoj komunikaciji sa županijskim Stožerom te ćemo vas o svim bitnim novostima izvještavati putem općinske Web stranice, društvenih mreža te oglasnih ploča. Želimo naglasiti kako u ovom trenutku ne postoji nikakav razlog za paniku. Usrkos tome, doneseno je nekoliko preventivnih zaključaka:

  • Savjetuje se pravnim i/ili fizičkim osobama da ne organiziraju bilo kakve sportske, zabavne, kulturne i/ili rekreativne manifestacije i javne skupove.
  • Odlukom Vlade od ponedjeljka sa radom pauziraju sveučilišta, škole i vrtići sa radom na dva tjedna na području cijele RH
  • Brojevi telefona Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za građane na temu koronavirusa:091 468 30 32 i 099 468 30 01. Dostupni su svakim radnim danom od 8 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati.
  • Sve ostale korisne informacije na linku: https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

U našoj županiji do ovog trenutka nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze “Corona” virusom, ali bitno je da pripremimo sve potrebne mjere prevencije kako bi što prije izašli iz ove krize, a sve u svrhu očuvanja zdravlja svih naših mještana.

Općinski načelnik:

Stipe Ursić


«