Harald Fischer

Harald Fischer umirovljeni prorfesor visoke škole iz grada Blomberga u Njemačkoj, breljanski je gost koji već 40 godina svake sezone provodi mjesec i pol dana u Brelima. Između Francuske, Italije, Španjolske odabrao je hrvatsku obalu i najljepše mjesto na svijetu – Brela.
Prirodni položaj Brela prekrivenim stoljetnim borovima između planine Biokovo i mora, otoka Brača i Hvara sa šetnicom dugom šest kilometara prepunom malih intimnih plaža i uvala privukao je gospodina Fischera, ženu Gudulu i njegovu obitelj i ostvario ljubav koja i danas traje.

Svakom gostu preporučam da kupi posebnu obuću kojom će propješačiti cijelu breljansku šetnicu od Berulije do Jakiruše obići biokovske šetne staze i uživati u prirodi preporuka je gospodina Fischera koji zainteresiran za biljni i životinjski svijet sam ili s prijateljima često obilazi breljanski dio Biokova.

Dugi niz godina stanovao je kod pokojnih Žike i Ane Makjanić, a danas se odmara kod Mate Novaka. U godinama domovinskog rata nije prestao dolaziti u Brela i ne zaboravljajući Breljane pokazao se kao pravi prijatelj Brela.

Danas u Brela ne dolazi samo gospodin Fischer nego i njegov sin Kristian s svojom obitelji.

Brela imaju izvrsnu vodu za piće, koja je vrlo prepoznatljiva i ima visoku vrijednost. Izuzetno dobra gastronomska ponuda i prepoznatljiva kvaliteta dalmatinskih i internacionalnih specijaliteta uz pristupačne cijene daju Brelima prvo mjesto na području Makarske i šire. Smještajna ponuda breljanskih privatnih kuća također je uznapredovala i na visokom je nivou. Luksuzne kuće s raznim popratnim sadržajima internacionalnim TV programima i klima uređajima i susretljivi mentalitet breljana koji lako i jednostavno stupaju u kontakt pokazujući prijateljstvo, također su dio ponude Brela kazao je gospodin Fischer koji svakodnevno priča i s drugim gostima razmjenjujući mišljenja. Vrlo je zadovoljan novouređenim sanitarnim čvorovima nijihovim održavanjem i čistoćom šetnice koja se svako jutro uredno održava.

Zadovoljan je sigurnošću i vođenjem lučice Soline posebno ljubaznošću i uslugom voditelja Marka Jozipovića koji se brine o njegovom kao i svim ostalim plovilima.

Sjeća se dana kada lučice nije ni bilo i kada bi za vrijeme juga nastajala panika i plovila se izvlačila na suho. Lučica Soline je od ove sezone organizacijski vidno uznapredovala u odnosu na protekli period, a želja mu je da se u lučici sredi voda i struja, da se osigura video nadzor i mogućnost rezervacije mjesta za svoje plovilo.

Gospodin Fischer ima želju da Brela riješe problem parkinga, prometa, buke skutera i motora te da se poveća kontrola u prometu. Zamjerka mu je i loše riješena dostava u samom centru mjesta koju bi se trebalo organizirati na drugačiji način.

Brela su se dosta izgradila u ovih 40 godina, što je i normalno, ali u daleko manjem intezitetu nego u susjednim mjestima i gradu Makarskoj. Nisu narušila prirodu i sklad s hotelima što je posebno vidljivo s mora. To je pohvalno i želja mi je da se i dalje čuvaju naglih i pogubnih investicija u smislu gradnje. Brela imaju imidž priznatog turističkog odredišta za odmor i kao takvog ga trebate održati, a na tome sigurno treba svakodnevno puno raditi.

Razne posjete Breljana gospodinu Fischeru u Njemačkoj dokazuju njegovu privrženost i prijateljstvo. Želimo mu da ono i dalje traje te da bude naš zadovoljan gost još mnogo godina.

_8240393

_8240375

_8240399

_8240391

_8240381

_8240369

Skip to content